Contact

Secretariaat: 051/403567 Kinderopvang: 051/400198 GSM kinderverzorgster Els: 0479/782210

Mail en surf

Directeur: 0476 286588 info@marialoopschoolmeulebeke.be www.marialoopschoolmeulebeke.be

zaterdag 9 december 2017

Thema Sint en Piet in de 2de kleuterklas

Ons thema begon al een tijdje terug, met de vraag "Wie heeft nog een tuutje om te slapen?" Heel spannend, want in de 2de kleuterklas krijgen de kleuters traditiegetrouw een verrassing als ze zonder fopspeen slapen (de duimpjes kan ik jammer genoeg niet meegeven met de Sint 😉).
Iedereen kreeg zijn welverdiende verrassing!!!

Het uitkijken naar de komst van de Sint is meestal een nogal drukke periode voor de kleuters. Er is spanning, verlangen, hier en daar wat schrik... In de klas mochten ze aan de slag met speelgoedboekjes, een schaar en lijm. Ze konden ook zelf in de kleren kruipen van Sint of Piet en ...ze deden dit vol overgave!
Naast de taalspelletjes, het fantasiespel, het knutselen van een kroon en schoorsteen, het lopen op het dak, bouwen met klexx..., kregen we ook enkele dagen een student (juf Chloë) in de klas.

Na het aftellen kregen we dan eindelijk de Sint op bezoek. Het werd geen gewoon bezoek. Na het zetten van ons schoentje was rommelpiet in de klas geweest en ook het paard 'slecht weer vandaag' was langs geweest. We mochten onze dag meteen beginnen met 'opruimen'. Het paard wilden we zo graag eens echt ontmoeten, waarvoor we een brief schreven aan de Sint. En dan was het eindelijk zo ver. Op vrijdag 1 december kwam de Sint met zijn pieten en ook zijn paard op bezoek.

De komst van de Sint betekende voor Menno ook zijn laatste schooldag bij ons in de klas. Dit konden we niet zomaar laten voorbij gaan. We hielden een afscheidsfeestje met een aperitiefhapje en een drankje, die we zelf bereidden. Het werd een leuk, gezellig feest die afgesloten werd met de nodige knuffels.

Wil je mee genieten van de vele sfeerbeelden, klik dan  HIER.

Geen opmerkingen: