Contact

Secretariaat: 051/403567 Kinderopvang: 051/400198 GSM kinderverzorgster Els: 0479/782210

Mail en surf

Directeur: 0476 286588 info@marialoopschoolmeulebeke.be www.marialoopschoolmeulebeke.be

zaterdag 10 maart 2018

Thema GEVOELENS in de 2de kleuterklas

De voorbije weken werkten we rond "onze gevoelens". Elke dag stond een gevoel in de kijker: blij, boos, bang, verdrietig.  Aan de hand van een verhaal over een bepaald gevoel, begonnen we onze dag en beelden we dit gevoel dan ook uit. We vertelden ook wanneer we eens blij, boos, bang of verdrietig waren.  We maakten een gevoelsmeter en gebruikten hiervoor bij ieder gevoel een andere techniek. Zo stempelden we met vrolijke kleuren op blije muziek; stempelden we met een prop papier op boze muziek; deden we een touwtechniek op bange muziek en bliezen we waterverf met een rietje op triestige muziek.

We mochten ook helpen met het 4de leerjaar om "chocoladepralines" te versieren (voor hun vlajo-project). Dat was super leuk, maar wel wat moeilijk om van die lekkere snoepjes af te blijven. Als beloning mochten we toch even proeven.

Onze klas kreeg ook een massagehuisje waarin de kleuters verwend werden en een blij gevoel kregen. Voor wie zich wat wou afreageren hadden we een botsballon voorzien. Wat ben ik blij dat ik die ballon niet was ;-)

Wil je meer beelden zien, klik dan HIER voor alle foto's.
Geen opmerkingen: