Contact

Secretariaat: 051/403567 Kinderopvang: 051/400198 GSM kinderverzorgster Els: 0479/782210

Mail en surf

Directeur: 0476 286588 info@marialoopschoolmeulebeke.be www.marialoopschoolmeulebeke.be

zaterdag 31 maart 2018

Thema lente en pasen in de 2de kleuterklas

Drie weken terug brachten we de lente binnen in onze klas. Hoewel het buiten nog frisjes was, kregen we in de klas toch al wat lentekriebels. We gingen aan de slag met zaadjes, aarde en water. We bekeken verschillende bloemen van dichterbij, we volgden hun groeiproces op, we stapelden bloempotjes tot een zo hoog mogelijke toren en we rangschikten ze van groot naar klein, en nog zoveel meer.
Na de bloemen kwamen de kippen, hanen en kuikens aan de beurt. We zochten naar verschillen, gingen op stok zoals de kippen, kakelden en kraaiden erop los (en ik moet zeggen, ze kunnen er wat van hoor 😄). Als verrassing kregen we kuikentjes in onze klas. Deze waren heel schattig en zacht, hoewel het voor sommige kleuters toch een stapje te ver was om ze vast te houden.
Ook de paashaas mocht niet ontbreken natuurlijk. We mochten proeven van chocolade en suikereitjes en echte kippeneieren (spiegelei, roerei en gekookt ei). Als afsluiter voor de paasvakantie kwam de paashaas op bezoek en werden de kinderen verwend met een lekker ei van chocolade... Lekker smullen maar!

Geniet van de vakantie en hopelijk zien we het lentezonnetje heel geregeld verschijnen...

Om meer lentebeelden te zien, klik dan HIER.

Geen opmerkingen: