Bedrijfsbezoek TWE.

Deze voormiddag was het eindelijk zover. We mochten op bedrijfsbezoek naar TWE, onze naaste buren. De leerlingen waren dan ook heel benieuwd naar wat er zich allemaal binnen de muren van dit bedrijf bevond.
Eerst kregen we een heel duidelijke presentatie te zien. De papa van Manou uit onze klas zorgde voor alle uitleg.
Daarna kregen we een hele rondleiding doorheen het grote, mooie bedrijf. De leerlingen konden met eigen ogen zien hoe de non-woven gemaakt werd. De grote machines en de robots lieten een grote indruk na. Sommigen zagen het als een mega-attractie...
Ze keken echt hun ogen uit. Van Benedikt kregen ze ook de kans om aan heel veel vezels en non-wovens te voelen. En dat deden ze nu eenmaal heel graag. Of misschien ook eens testen hoe sterk het wel is... Ook dat moest hij geen twee keer zeggen.
De rondleiding eindigde in het labo. Daar mochten ze in kleine groepjes een plastest uitvoeren met de TWE-baby'tjes, luiers testen op hun doorlaatbaarheid en door een echte microscoop kijken.
Ook dat vonden de leerlingen megaleuk en interessant.
Hierover zullen ze nog lang vertellen... Dat is zeker.
Deze middag wandelden we terug naar school met een mooi gevulde goodiebag op onze rug...
Bedankt aan Benedikt, de papa van Manou voor de fantastische uitleg, de boeiende rondleiding, de goodiebag, het drankje en de onvergetelijke ervaring om TWE te mogen ontdekken.
Bedankt aan de Rotaryclub Oostrozebeke-Mandeldal voor de kans die we kregen om deel te nemen aan dit mooie, leerrijke project van wetenschap en techniek.                                                                  Klik hier voor alle foto's. 

Reacties