Eerste schooldag in de oranje klas!

 Wat was het fijn om terug op de grote speelplaats binnen te wandelen.

De juffen zagen er wel wat gek uit met die zwarte cape, vreemde bril en heksenhoed op. Zo gek dat er toch wel enkele traantjes vloeiden.

Na enkele minuten op de speelplaats begonnen we te ontdooien door het zien van al die gekende gezichten. Wat was het lang geleden dat ze juf Ilse zagen, of juf Sonja!

Maar dan... de muziekbel, klaar om naar de oranje klas te vertrekken, klaar om een nieuwe hoek van de speelplaats te leren kennen en natuurlijk ook de nieuwe juf.

De ‘Juleskes’ deden het fantastisch en raakten al snel gewend aan de nieuwe klas. Ook al was het voor enkelen toch nog even wennen om na de speeltijd de oranje klas te vinden in plaats van de gele :)

We kleurden onze uiltjes (aanwezigheidskaartjes) en kregen een nieuw kaartje aan onze boekentas.

We speelden in de hoekjes en leerden al nieuwe liedjes.

We begonnen te knutselen aan onze verjaardagskronen, zodat deze al klaar staan voor wanneer er een verjaardagsfeestje is.

Elke klas kreeg ook een grote geheimzinnige koffer. Wat zou daar nu inzitten? We gingen op zoek naar een sleutel om de koffer te openen, we probeerden met jufs autosleutels, maar tevergeefs. Dan maar eens goed kijken in alle hoekjes en kantjes van de oranje klas. Speurneus Emiel vond onze sleutel op het tapijt. In de koffer zaten kleine perenboompjes met cijfers aan. Want dit jaar staat alles in teken van wiskunde en dit in ons jaarthema ‘1 2 3 magie’.

Kortom met een klein hartje binnengekomen en met een gerust hartje vertrokken.